OMRÅDET

Snipetorp kjennetegnes av historisk bebyggelse i harmoniske omgivelser. Her bor du midt i byen, men skjermet for støy og stor aktivitet. Det er gangavstand til både forretninger, restauranter og kulturarenaer, samtidig som området har vakre, grønne lunger for rekreasjon og nytelse. En fredelig og trygg oase, midt i et yrende byliv. Snipetorp er uten tvil ett av de mest attraktive boligområdene i Skien sentrum.

Historiske Snipetorp

Brostensgater, lave dører og husvegger malt i duse toner. I dag er Snipetorp et fredelig område med langsom aktivitet, helt motsatt av det livet som preget bygatene i de forrige århundrer. Snipetorp lå opprinnelig ved en av de viktigste veiene inn til Skien sentrum, og her kunne slitne langveisfarende finne både mat og en seng.

Det var yrende liv i gatene, med små spesialforretninger og verksteder side om side. Midt i det hele bodde middelklassen, gjerne med tre generasjoner under samme tak.

De eldste husene, som er over 200 år gamle, er i dag restaurert og ivaretatt med omsorg og respekt for tiden de er bygget i.

Sentrum – en levende bykjerne med tilbud til alle

I Skien er vi opptatte av trivsel og tilbud. Sentrum er et spennende møtested med rom for alle. Byens kulturarenaer har arrangementer innenfor alle kunstarter, fra storslåtte forestillinger til intimkonserter og gateshow. Restauranttilbudet er variert og alltid i utvikling, her dukker det opp nye smaker og nytelser hentet lokalt eller fra det internasjonale kjøkkenet. Butikkene er viktige bidragsytere til et levende sentrum, og kundeservice med smil og personlig veiledning gjør handleturen til en gledelig hverdagsaktivitet.

Brekkeparken og Telemark Museum

Brekkeparken med Telemark Museum er nærmeste nabo til Snipetorpgata 13A. Her opplever du historisk arkitektur i praktfulle parkanlegg. Fra gamle bondestuer og herregården Søndre Brekke til det hyperaktuelle nye signalbygget til Telemark Museum – Brekkeparken byr på variasjon, aktiviteter og skiftende opplevelser hele året igjennom, for hele familien. Sommerens parkjazz har blitt en populær institusjon.

Landmannstorget – et miljøriktig knutepunkt

I Skien og Telemark er vi opptatte av bærekraft og miljøvennlige løsninger. Knutepunktet Landmannstorget er byens vellykkede etablering av en grønn lunge med grener til områder både nært og fjernt. Et samlingspunkt for kollektivtransport og drosjer, der passasjerer og reisende kan vente på buss og bil i den fine parken som har et eget område for arrangementer.

Skien Brygge – sjøen enda nærmere

Norske storbyer har fått sine fantastiske bydeler helt i vannkanten – nå vokser nye Skien Brygge frem. Her blir det gode steder for rekreasjon og lek, næringslokaler som sikrer aktivitet på dagtid og ikke minst restauranter og kulturarenaer som levendegjør bydelen langt utover kvelden. Et ambisiøst prosjekt som forener gammel historie med fremtidens trivsel - i gangavstand til Snipetorp.